Companii

Premier Restaurants, compania care operează restaurantele McDonald’s în România, a avut afaceri de 1,7 mld. lei, mai mari cu 18% în 2023

Premier Restaurants, compania care operează...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.05.2024, 11:30 105

♦ Anul trecut, Premier Restaurant a deschis şase restaurante în mai multe zone din ţară, conform datelor de pe site-ul companiei ♦ În 2022, brandul a marcat patru inaugurări.

Premier Restaurants România, compania care operează reţeaua de peste 100 de restaurante McDonald’s în România, în sistem de franciză, a avut în 2023 o cifră de afaceri de peste 1,7 miliarde de lei (peste 350 mil. euro), în creştere cu 18% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Profitul net al companiei s-a redus cu 17,7% faţă de anul anterior şi a ajuns la 144 de milioane de lei. Rezultatul vine în contextul în care în 2023 Premier Restaurants România a deschis şase restaurante în Bucureşti, Botoşani, Drobeta-Turnu Severin, Craiova, Piteşti şi Dumbrăviţa (lângă Timişoara).

Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, evoluţia din 2023 a fost sub nivelul din 2022, în acel an compania inaugurând patru noi restaurante, conform datelor publice. Din punctul de vedere al numărului de angajaţi, Premier Restaurants România a ajuns în 2023 la un număr mediu de 4.698 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe, cu peste 300 mai mult faţă de anul anterior. De altfel, compania anunţa anterior faptul că a depăşit în luna februarie pragul de 6.000 de angajaţi, ca urmare a extinderii reţelei. De la începutul acestui an, Premier Restaurants a deschis un restaurant în Piteşti şi a terminat renovarea unei unităţi din Cluj-Napoca, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO