ZF 24

Premier Restaurants România, operatorul restaurantelor McDonald’s, a depăşit în februarie pragul de 6.000 de angajaţi, după extinderea retelei. ”Suntem cel mai mare angajator din România la nivelul industriei restaurantelor cu servire rapidă”

Premier Restaurants România, operatorul restaurantelor...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2024, 12:59 128

Firma Premier Restaurants România, operatorul restaurantelor McDonald’s în România, a depăşit în luna februarie pragul de 6.000 de angajaţi, ca urmare a extinderii retelei.

La finalul anului 2022, compania avea 4.300 angajati, conform celor mai recente date de la MInisterul de Finante.

„Cu o echipă care numără peste 6.000 de colegi în prezent, suntem cel mai mare angajator din România la nivelul industriei restaurantelor cu servire rapidă. E o bucurie faptul că am reuşit să creştem echipa până la acest nivel şi că avem alături colegi dedicaţi şi pasionaţi de ceea ce fac. Mai mult, ne bucurăm că am reuşit să dezvoltăm un mediu de lucru plăcut, care oferă şanse egale tuturor, indiferent de gen, vârstă sau experienţă”, spune Monica Zdrancotă, Director Resurse Umane, Premier Restaurants România.

Structura echipei McDonald’s este formată din 60% femei şi 40% bărbaţi, raport care se reflectă în sediul central, în echipa restaurantelor, dar şi la nivelul de top management al companiei. Media de vârstă este 31 de ani, iar 45% dintre angajaţi au sub 25 de ani.

În 2023, angajaţii companiei au derulat în total 38.475 ore de training. Totodată, angajaţii studenţi pot primi burse de merit pentru rezultate excelente la facultate şi la job.

Dintre managerii care activează în reteaua de restaurante, 87% şi-au început cariera în cadrul companiei, iar peste 540 de angajaţi lucrează de peste 15 ani la McDonald’s.

Premier Restaurants România operează 101 restaurante în 31 de oraşe, dintre care 54 restaurante cu McDrive şi 57 de cafenele McCafé. Firma locală face parte din Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi România.

Premier Capital plc operează 185 de restaurante şi are peste 10.000 de angajaţi. Compania face parte din grupul Hili Ventures Ltd, prezent în 10 ţări din Europa şi Africa de Nord, implicat în diverse operaţiuni din industria alimentară şi a ospitalităţii, retail, imobiliare, transport, inginerie şi tehnologie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO