Companii

Preluarea MOL de catre OMV ar reduce concurenta

11.07.2008, 19:28 13

O eventuala preluare a grupului petrolier ungar MOL de catre austriecii de la OMV ar putea crea probleme si pentru piata locala prin faptul ca s-ar reduce concurenta ceea ce ar putea insemna preturi mai mari pentru consumatorii finali, potrivit unui document elaborat de Comisia Europeana (CE), citat de Mediafax.
In prezent, MOL detine pe piata locala o cota de aproximativ 12% in timp ce OMV, prin intermediul Petrom detine peste 30%. Brandul OMV este prezent si pe piata locala prin intermediul a 75 de statii si controleaza o cota de piata de 10%. Reteaua de benzinarii OMV din Romania este detinuta insa de Petrom, in urma unei achizitii care a cuprins statiile OMV din Bulgaria si Serbia.
"Fuziunea ar elimina MOL din pozitia de cel mai important (...) concurent regional al OMV si, in acelasi timp, ar elimina OMV din pozitia de cel mai semnificativ competitor al MOL", precizeaza reglementatorul pe probleme de concurenta al UE.
Analiza CE urmareste toate pietele pe care cele doua companii sunt prezente. Documentul arata ca tranzactia ar ridica probleme serioase pentru vanzarile retail de benzina si motorina in Romania, Ungaria si Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO