Companii

Porsche, plus 8,5% si vanzari de 320 mil. euro

Porsche, plus 8,5% si vanzari de 320 mil. euro

Modelul A4 a majorat vanzarile Audi cu 13%

22.05.2008, 19:33 18

Porsche Romania, cel mai mare importator de pe piata locala, a inregistrat in primele patru luni vanzari de 18.164 de unitati, in crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care Brent Valmar, directorul general al companiei estima la inceputul acestui an o crestere de aproximativ 2% a vanzarilor.
Potrivit estimarilor ZF, cifra de afaceri a Porsche Romania in primele patru luni din comercializarea de autovehicule a fost de aproximativ 320 de milioane de euro, in conditiile in care in 2007 reprezentantul marcilor grupului VW-Audi a fost primul importator care a depasit pragul de un miliard de euro.
Brandul cu cel mai accelerat ritm de crestere a fost Skoda, cu 16,3% la un nivel de 8.270 de automobile, volum care a mentinut divizia din Cehia a Grupului VW-Audi pe prima pozitie in clasamentul marcilor de import. Cresterea vanzarilor Skoda s-a datorat aproape exclusiv modelului Octavia II, care a atins in primele patru luni un volum de 3.515 de unitati, in crestere cu aproape 70% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile Skoda sunt estimate in acest an la aproximativ 30.000 de unitati.
Vanzarile Audi s-au apreciat cu aproape 13% la un nivel de 979 de unitati, in special datorita noului A4, care a reprezentat aproape jumatate din vanzari. Marca Seat, care va lansa in aceasta vara noua Ibiza, a inregistrat vanzari de 1.252 de unitati, in scadere cu 4,3%.
Vanzarile autoturismelor VW au continuat sa incetineasca si in luna aprilie, per total in primele patru luni volumul de 6.388 de unitati fiind cu 3% sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Singurul model de volum al VW care a inregistrat o crestere a fost sedanul compact Jetta, care a inregistrat vanzari de 1.110 unitati, cu peste 70% mai ridicate decat in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce Tiguan, noul SUV al constructorului german, a inregistrat vanzari de 522 de unitati, in conditiile in care targetul initial pentru acest an era de 1.000 de unitati.
Automobilele sport marca Porsche au inregistrat o crestere de 8,5%, la 40 de unitati, din care aproape 30 au reprezentat SUV-ul Cayenne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO