Companii

Planul de reorganizare al Fortus Iaşi, confirmat de judecătorul sindic după opt luni de amânare

Autor: Cristina Cuncea

22.05.2011, 23:29 157

Judecătorul sindic a confirmat planul de reorganizare acompaniei Fortus Iaşi după opt luni de la aprobarea acestuia decătre adunarea generală a creditorilor, a anunţat Casa deInsolvenţă Transilvania (CITR), unul dintre cei doi administratorijudiciari ai producătorului de utilaje tehnologice.

"Planul de reorganizare al Fortus a fost aprobat în cadrulAdunării Generale a Creditorilor din data de 8 septembrie 2010,însă din cauza repetatelor recuzări ale judecătorului sindic,confirmarea acestuia a fost amânată aproximativ 8 luni", se aratăîntr-un comunicat al CITR. Planul de reorganizare al societăţiiFortus se întinde pe o perioadă de trei ani şi prevede continuareaactivităţii, prin păstrarea salariaţilor existenţi în cadrulsocietăţii (800 de angajaţi) şi prin vânzări parţiale deactive.

În cadrul planului de reorganizare, conform programului deplăţi, se prevede achitarea tuturor datoriilor debitoarei, atâtcele înscrise în tabelul definitiv de creanţe, cât şi celeacumulate în perioada de observaţie. AVAS deţine 60% din companie,iar firma Metalexportimport 26,25% din capital. SIF Moldova este unalt acţionar cu 13,56% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO