Companii

Piaţa hotelieră şi-a redus numărul de companii, însă profiturile au atins cel mai mare nivel din ultimii cinci ani, de 1,5 miliarde lei

Piaţa hotelieră şi-a redus numărul de companii,...

Autor: Miruna Diaconu

18.07.2023, 17:15 182

În 2022, an marcat de creşteri semnificative ale costurilor, profitul net al hotelierilor a crescut cu circa 30% faţă de anul anterior.

Anul 2022 a adus pentru piaţa hotelieră mai puţine companii, însă profitul a fost la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, de 1,5 miliarde lei, potrivit datelor Registrului Comerţului.Totodată, anul trecut, cifra de afaceri totală a depăşit 7,2 miliarde lei, peste nivelul din 2019, anul reper al indus­triei, când businessul hotelier a încasat 6,5 miliarde lei, ceea ce arată nu doar o revenire, ci chiar o depăşire a nivelului prepandemic.

Numărul de companii care activau anul trecut cu CAEN 5510 - Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare a fost de doar 2.979 firme, pe când cu un an în urmă ac­tivau 3.227 de companii în a­ceastă piaţă. Cu toate aces­tea, scăderea numărului de companii hoteliere nu a stat în calea obţinerii unui profit re­cord pentru piaţa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO