Companii

Philip Morris International va investi 130 mil. dolari în fabrica din România până la finalul lui 2024 după ce până acum a investit 600 mil. dolari. Fabrica PMI din Otopeni produce consumabile pentru IQOS, iar 92% din producţie sunt exportate în 54 de pieţe de pe cinci continente.

PMI a început în 2017 investiţia de 600 mil. dolari în fabrica din Otopeni, unde lucrează astăzi peste 1.200 de oameni.

PMI a început în 2017 investiţia de 600 mil. dolari în fabrica din Otopeni, unde lucrează astăzi peste 1.200 de oameni.

Autor: Florentina Niţu

06.09.2023, 00:05 1669

Philip Morris International (PMI), unul dintre cei mai mari producători de ţiga­rete şi produse din tutun încălzit, care pune pe piaţă produse sub brandul IQOS, va in­vesti 130 de milioane de dolari până la finalul anului 2024 în fabrica pe care o deţine în localitatea Otopeni de lângă Bucureşti, au anunţat reprezentanţii companiei la aniver­sa­rea de 30 de ani a businessului în România.

„România este o componentă impor­tan­tă a angajamentului PMI de a construi un viitor fără fum. Misiunea noastră rămâne neschimbată, vrem să transformăm ţigările în obiecte de muzeu şi fumatul într-un obicei care ţine de trecut. Cei aproximativ 4 mili­oane de fumători adulţi români merită să aibă acces la informaţii corecte despre pro­dusele fără fum şi au nevoie de o nouă gene­raţie de politici publice care să-i încurajeze pe cei care altfel ar continua să fumeze să treacă la produse alternative pentru binele lor şi al celor din jur. Suntem încrezători că investiţia suplimentară de peste 130 de milioane de dolari va accelera tranziţia către o Românie fără fum“, a spus Jacek Olczak, CEO al Philip Morris International.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO