Retail&Agrobusiness

În plin război, Philip Morris International anunţă o investiţie de 30 mil. dolari într-o nouă unitate de producţie în Ucraina

În plin război, Philip Morris International anunţă o...

Autor: Cristina Bellu

21.06.2023, 15:50 661

Philip Morris International a anunţat o investiţie de peste 30 mil. dolari în Ucraina, într-o nouă unitate de de producţie în regiunea Liov, în vestul Ucrainei.

Lucrările pregătitoare pentru noua fabrică vor începe în iulie 2023, iar fabrica urmează să demareze producţia în T1/2024.

Locurile de muncă vor fi oferite mai întâi angajaţilor Philip Morris Ucraina de la fabrica din Harkov, spun oficialii Philip Morris.

"Noua fabrică va asigura o aprovizionare fiabilă cu produse pentru Ucraina şi oportunităţi de angajare pentru oamenii din Ucraina. Aceasta este mai mult decât o simplă investiţie în infrastructura şi capacităţile companiei noastre; aceasta este o demonstraţie a angajamentului nostru faţă de Ucraina şi faţă de poporul său. Această investiţie este un semnal puternic pentru alţi investitori internaţionali - un semnal de încredere în economia Ucrainei, de încredere în poporul ucrainean şi de încredere în viitorul Ucrainei.", spune Massimo Andolina, preşedintele regiunii europene a Philip Morris International.

Maksym Barabash, directorul general al Philip Morris Ucraina, menţionează că noua producţie în locaţia propusă de UkraineInvest va crea locuri de muncă, va satisface cererea pieţei ucrainene cu produse de înaltă calitate şi va sprijini economia într-o perioadă dificilă pentru ţară. "Nu aşteptăm sfârşitul războiului. Noi investim acum.”.

Ucraina se află în plin război cu Rusia, după invadarea ţării de către trupele ruseşti în februarie 2022. Majoritatea luptelor se desfăşoară în estul Ucrainei, dar fiecare zonă a ţării este ameninţată de rachetele ruseşti.

Economia Ucrainei a fost lovită în plin de acest război, dar continuă să funcţioneze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO