Companii

Peste 10.000 de angajaţi are producţia de medicamente, o creştere de doar 10% într-un deceniu

Peste 10.000 de angajaţi are producţia de medicamente,...

Producţia locală de medica­mente a atras în zece ani doar 1.000 de noi angajaţi, arată cifrele de la Registrul Comerţului, până la 10.200 de oameni în 2021, de la 9.200 acum un deceniu.

Marii producători încearcă să menţină forţa de muncă într-un domeniu în care cu greu găsesc angajaţi calificaţi. Astfel, au apărut numeroase proiecte, de la învăţământ dual la academii create de producători sau beneficii salariale pentru vechime.

Din datele producătorului Biofarm, 57% dintre angajaţi au o vechime cuprinsă între 0 şi 5 ani în companie, adică peste 200 de oameni. Cifra care atrage atenţia din raportul Biofarm este cea referitoare la angajaţii mai vechi de 30 până la 40 de ani, care reprezintă peste 7% din total. Acest lucru înseamnă că 26 de oameni au contribuit la evoluţia companiei pe o perioadă de cel puţin trei decenii.

Producţia locală de medica­mente se bazează pe 158 de companii, care au generat în 2021 afaceri de 4,8 miliarde de lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în creştere cu 6% faţă de anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO