Companii

Analiză: Aproximativ 15% dintre românii care revin în ţară de sărbători merg şi la o clinică stomatologică; preţurile sunt şi cu 75% mai mici faţă de cele din Vest

Analiză: Aproximativ 15% dintre românii care revin în...

Autor: Roxana Rosu

09.12.2022, 14:06 111

Aproximativ 15% dintre românii care se întorc în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă vizitează cel puţin o dată o clinică stomatologică pentru tratament sau un simplu consult de specialitate, arată o analiză a reţelei de clinici Life Dental Spa, specializate în tratamente cu laser.

Decizia are la bază diferenţele mari dintre preţurile practicate în Vest şi cele din România. Potrivit datelor Life Dental Spa, serviciilor stomatologice din clinicile locale sunt şi cu până la 75% mai accesibile, iar interesul pentru turismul medical a crescut în mod continuu de la un an la altul.

„După mai mult de doi ani de la declanşarea pandemiei, turismul medical redevine o practică de succes în România, iar noi ne aşteptăm la un record de pacienţi, atât în clinicile noastre, cât şi la nivel de piaţă. Este o realitate faptul că serviciile stomatologice sunt mult mai costisitoare în Occident, astfel că românii revin în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă cu un dublu scop – atât pentru remedierea problemelor dentare sau un simplu control anual de rutină, cât şi pentru petrecerea timpului alături de cei dragi. Avem mii de pacienţi cu programări realizate din timp, care locuiesc şi lucreză în străinătate, şi care îşi planifică în aşa fel programul pentru a ne trece pragul”, a declarat Dr. Cristina Obreja, medic specialist şi fondator Life Dental Spa.

Clinicilor au în perioada sărbătorilor programări de la câteva mii de pacienţi din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie sau SUA, unde tratamentele dentare sunt şi de peste 4 ori mai scumpe decât în România.

Cristina Obreja spune că un implant dentar, de exemplu, costă de la 400 de euro şi poate ajunge şi la 1.000 de euro. Spre comparaţie, atât în Europa de Vest, cât şi în SUA, preţurile unei astfel de proceduri sunt şi de 4, chiar de 5 ori mai mari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO