Companii

Pe langa un imobil de birouri cel mai bine merge o podgorie

22.11.2002, 00:00 18

Grupul european de investitii Litexco intentioneaza sa investeasca in cultura vitei de vie in Romania, urmand ca productia de vin obtinuta sa fie exportata in Uniunea Europeana, a declarat ieri Isabel Pardos Laguens, director de comunicare al companiei. Litexco deruleaza acum o investitie intr-un imobil de birouri.
Oficialul grupului nu a precizat valoarea investitiilor implicate, spunand ca, pentru moment, sunt in faza de cumparare a terenurilor. Bogdan Serban, directorul filialei din Romania a companiei, a adaugat ca societatea cauta terenuri necultivate in zona Mehedinti, Drobeta Turnu-Severin.
"Intentionam sa achizitionam circa 500-600 de hectare", a spus pentru Ziarul Financiar Serban. La un pret mediu de 150 dolari/ha, costul terenului se va ridica la aproape 100.000 de dolari, a mai spus el. Ulterior, firma va constitui o societate mixta impreuna cu un producator autohton de vin, insa oficialii Litexco nu au dorit sa dea mai multe amanunte.
Litexco este o companie de origine elvetiana care are afaceri in mai multe state din Europa (Spania, Portugalia, Italia, dar si Ungaria, Polonia sau Bulgaria) si din America Latina (Argentina si Brazilia). Grupul a intrat pe piata romaneasca din 1996, insa operatiunile efective au inceput in 1998.
In urma cu doua luni, compania a inceput lucrarile de constructie a imobilului de birouri Litexco Business Center, situat pe un teren de 1.000 mp pe strada Stirbei Voda, o investitie totala de circa trei milioane de euro. "Imobilul va avea o suprafata totala desfasurata de 3.000 de metri patrati, din care disponibil pentru inchirieri vor fi 1.500 mp", a spus Serban.
Litexco BC va fi compus din trei corpuri de cladire, unul dintre ele fiind un imobil vechi care va fi refacut, celelalte doua urmand sa fie construite de la zero. Oficialii firmei spun ca imobilul va avea dotari de clasa A, iar parcarea subterana va putea gazdui 29 de autoturisme. Finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru aprilie 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO