Companii

Paszkany nu are finantare pentru constructia Sheraton

08.02.2010, 23:15 49

Omul de afaceri Arpad Paszkany, proprietarul echipei de fotbalCFR Cluj, nu a gasit inca finantare pentru un proiect imobiliar depeste 120 de milioane de euro in Cluj, care trebuia sa includaprimul hotel Sheraton din Romania, si amana pentru a doua oarainceperea constructiei, dupa aproape un an si jumatate de laanuntarea proiectului.

"Demersurile pentru obtinerea unei finantari bancare sunt incain curs. Aceasta intarziere este cauzata in primul rand de situatiaeconomica-financiara si de schimbarea strategiei bancilor privindfinantarea de proiecte", a declarat Carmen Cojocari, hotelsmarketing-manager in cadrul Sigma Towers, compania luiPaskany. 

Proiectul Sigma Towers include, pe langa dezvoltarea hoteluluide cinci stele Sheraton, o investitie estimata la 50 mil. euro, siconstructia de apartamente de lux si spatii de birouri cobranduiteSheraton Residences.

"Este posibil sa fie demarate lucrarile in cursul anului 2010,dar nu in primavara", a precizat Carmen Cojocari. Anul trecut,reprezentantii companiei Sigma Towers anuntau ca se asteapta calucrarile sa fie demarate in primavara anului acesta, insa termenula fost amanat pentru a doua oara.

Parteneriatul intre Starwood Hotels&Resorts Worldwide,detinatorul brandului Sheraton, si compania Sigma Towers,controlata de Paszkany, a fost semnat in septembrie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO