Companii

Pagubele produse de agenţia de turism Genius Travel sunt estimate la 100.000 de euro

Pagubele produse de agenţia de turism Genius Travel sunt...

Autor: Claudiu Surmei

19.08.2016, 16:37 1767

Potrivit datelor furnizate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), pagubele produse de agenţia Genius Travel, care şi-a anunţat clienţii prin e-mail că a intrat în insolvenţă şi că nu mai pot pleca în vacanţă, sunt estimate la 100.000 de euro, aproximativ 100 de turişti fiind afectaţi. Oficialii ANAT precizează însă că este vorba despre o estimare, atâta vreme cât Genius Travel nu a comunicat oficial niciun fel de informaţie despre situaţia dificilă pe care o traversează.

Un dosar de cercetare a fost deschis la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 3, însă urmărirea penală nu a fost încă începută. Până în acest moment sunt înregistrate 30 de plângeri penale din partea celor păgubiţi, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei pentru MEDIAFAX.

Vineri, la Tribunalul Bucureşti nu apărea înregistrată nicio cerere de insolvenţă, iar sediul firmei este închis de mai multe zile.

ANAT a anunţat că a exclus agenţia de turism Genius Travel, "pentru prejudicii morale create asociaţiei, prejudicii de imagine create agenţiilor de turism membre şi nemembre, care funcţionează corect şi îşi respectă clienţii, prejudicii materiale create turiştilor care au cumpărat vacanţe de la Genius Travel şi nu le pot efectua".

Anul acesta, ANAT a mai exclus şi alte agenţii de turism, din motive diferite. Una dintre ele a decis să îşi mute sediul în Budapesta pentru că trecea printr-o situaţie dificilă în România. O altă firmă a fost exlcusă pentru că nu a mai obţinut asigurarea împotriva insolvenţei, care este o condiţie obligatorie pentru funcţionare, în timp ce o agenţie a anunţat în urmă cu câteva zile că şi-a închis activitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO