Companii

Pagina Verde. Cheltuielile statului pentru conservarea biodiversităţii sunt în creştere din 2016 încoace şi se apropie de 100 mil. lei anual

Pagina Verde. Cheltuielile statului pentru conservarea...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.04.2022, 17:20 46

Ce se observă din datele publice este că în perioada 2008-2019 bugetele au fluctuat puternic de la un an la altul, cu un minim de 14 milioane de lei în 2015 şi un maxim de aproape 98 de milioane de lei în 2019.

Valoarea producţiei de bunuri şi servicii de mediu pentru protecţia biodiversităţii şi a peisajului s-a apropiat de 100 de milioane de lei în 2019, cel mai recent an pentru care există date publice pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică. Este vorba despre sumele alocate din bugetul public pentru proiecte de conservare a biodiversităţii în diverse locuri din ţară.

„Protecţia biodiversităţii şi a peisajului se referă la măsuri şi activităţi care vizează protejarea şi reabilitarea speciilor de faună şi floră, a ecosistemelor şi a habitatelor, precum şi protecţia şi reabilitarea peisajelor naturale şi seminaturale. De asemenea, menţinerea şi stabilirea anumitor tipuri de peisaj, biotopuri, zone ecologice şi probleme conexe (garduri, linii de copaci pentru a restabili coridoarele naturale) au o legătură clară cu conservarea biodiversităţii“, se arată pe site-ul INS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO