Companii

Oxford pe Internet

03.07.2003, 00:00 13



Unul dintre produsele media de calitate oferit navigatorului pe internet de catre Oxford University Press este formatul electronic al jurnalului Family Practice.



Ingrijit de un colectiv editorial multinational, acesta se adreseaza „practicienilor, indrumatorilor si cercetatorilor din domeniul medicinii de familie, medicinei generale si al asistentei primare atat din tarile dezvoltate, cat si din cele in curs de dezvoltare".



Subiectele abordate acopera un camp larg de interese: asistenta medicala, epidemiologie, sanatate publica, educatie medicala si sociologie, oferind astfel o privire de ansamblu, interdisciplinara. Exista numeroase link-uri utile catre alte publicatii de specialitate. Din pacate, desi informatiile sunt de ultima ora, continutul jurnalului nu poate fi consultat gratuit decat in varianta prescurtata. Adresa acestui site este : http://fampra.oupjournals.org



Dupa revistele Spitalul si Stetoscop, studentii medicinisti beneficiaza de informatiile oferite de portalul http://med.pub.ro/forum



Acesta se doreste a fi „ un forum de discutii al studentilor in medicina". Adresat in special studentilor din centrul universitar Bucuresti, el cuprinde - sub forma unor grupuri de lucru - atat informatii strict medicale cat si informatii practice, din viata de zi cu zi.



Fluxul informational este controlat in intregime de catre „administratorii" site-ului si partial de catre „ moderatorii" grupurilor de lucru. Temele abordate se inscriu sub urmatoarele titluri: „Facultatea ... care ne mananca zilele" ; „Medical News"; „Diverse", „Info campus".



Poate ca ar fi necesara extinderea colaborarii cu organizatii studentesti similare din intreaga tara si chiar din strainatate.



In timp, acest site poate deveni un instrument valoros de educatie medicala. (dr.M.C.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO