Companii

Ostahie, Altex: Pentru anii următori mă aştept la o creştere înceată, dar va fi creştere

Dan Ostahie. Foto Cristina Nichituş

Dan Ostahie. Foto Cristina Nichituş

Autor: Cristina Roşca

09.12.2013, 21:20 785

Dan Ostahie, fondatorul Altex, cel mai mare retailer de electroIT din România, cu afaceri de peste 250 de milioane de euro anul trecut, spune că  economia a început să  se stabilizeze şi crede că în următorii ani va urma un trend ascendent.

„Oscilaţiile oricum nu mai sunt ca acum 15 ani, chiar dacă economia o ia puţin în sus sau în jos, nu mai avem acele salturi radicale. Cred că mai degrabă economia românească a început să se stabilizeze, însă din păcate s-a stabilizat la un nivel destul de scăzut al PIB-ului. Pentru anii următori mă aştept la creştere înceată, dar va fi creştere“, a menţionat el.

Antreprenorul (45 de ani) afirmă că îşi aminteşte fiecare an şi chiar fiecare zi a ultimilor 15 ani, şi uitându-se în urmă explică faptul că în această perioadă România a evoluat mult, dar mai are mult de crescut. Odată cu economia locală s-a maturizat şi businessul. Altex, afacere lansată pe piaţă în urmă cu circa două decenii prin vânzarea de televizoare second-hand, a mers mână în mână cu economia, astfel, când a fost criză afacerile au resimţit-o, iar când a fost boom cifra de afaceri a crescut şi de trei ori an la an.

„Din păcate sau din fericire cunosc fiecare an, cu fiecare zi, pentru că munca de antreprenor te face să fii foarte prins de realităţi şi atunci nu prea poţi să le uiţi (evenimentele importante, n.red.). Acum 15 ani era mai rău categoric, nici nu se discută că ar fi fost mai bine.“

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO