Companii

Oresa a recrutat echipa de executivi pentru businessul din constructii Sonriso

Oresa a recrutat echipa de executivi pentru businessul din constructii Sonriso

Pozitia de director comercial va fi ocupata de Eugen Pitic, care a ocupat acelasi post in cadrul companiei Xella Ro, subsidiara locala a celui mai mare producator de BCA din lume, potrivit unor surse din piata. Pitic este unul dintre cei mai cunoscuti manageri din piata de BCA si a ocupat anterior functia de director general al producatorului de materiale de constructii Prefab Bucuresti, detinut de omul de afaceri Marian Petre Milut

15.03.2009, 16:04 374

Fondul suedez de investitii Oresa Ventures, care a preluat anul trecut, prin intermediul companiei Sonriso Investments, trei sucursale ale producatorului de materiale de constructii Somaco, l-a recrutat pe Sorin Miron, fostul director financiar al Michelin Romania pentru o pozitie similara in cadrul Sonriso.

Fondul de investitii a numit si alti trei manageri (executiv, comercial si tehnic), cu o experienta cumulata de 40 de ani in constructii, noua echipa urmand sa fie anuntata oficial la finalul lunii martie.
"Strategia Oresa dupa preluarea unei companii este de a intari echipa de management si de imbunatati departamentele de vanzari si de marketing. La sfarsitul lunii vom anunta care sunt cei patru manageri care vor conduce managementul in urmatorii cinci ani si vor administra investitiile pe care le vom derula in dezvoltarea afacerii Sonriso", a declarat Cornel Marian, directorul executiv al companiei suedeze de private equity Oresa Ventures.
Strategia de schimbare a managementului a fost aplicata de Oresa si la producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, preluat in 2006.
Singurul manager facut public de catre Oresa este Sorin Miron, fostul CFO al producatorului de anvelope Michelin Romania, care ocupa de la 15 februarie functia de director financiar al Sonriso Investments. Miron a mai lucrat anterior la Dacia si la KPMG.
Pozitia de director comercial va fi ocupata de Eugen Pitic, care a ocupat acelasi post in cadrul companiei Xella Ro, subsidiara locala a celui mai mare producator de BCA din lume, potrivit unor surse din piata. Pitic este unul dintre cei mai cunoscuti manageri din piata de BCA si a ocupat anterior functia de director general al producatorului de materiale de constructii Prefab Bucuresti, detinut de omul de afaceri Marian Petre Milut. Oresa Ventures, prin firma Sonriso Investments, a preluat anul trecut trei sucursale ale producatorului de materiale de constructii Somaco, controlat de omul de afaceri Stefan Radulescu, in urma unei tranzactii care s-a ridicat la circa 32,5 mil. euro.
"Pe 12 septembrie am incheiat tranzactia prin care am preluat cele trei sucursale plus circa 500 de angajati. Ulterior, am trecut la un control riguros al businessului, am investit in rebranduirea unor produse, in cresterea calitatii si in majorarea capacitatii de productie", spune Cornel Marian, directorul executiv al companiei suedeze de private equity Oresa Ventures. Contractul final a fost incheiat in baza unui antecontract de vanzare-cumparare, semnat intre cele doua parti pe 9 iunie 2008.
Oresa va investi in urmatorii trei ani circa 8-10 milioane de euro in dezvoltarea afacerii Sonriso, o parte din investitii fiind deja incepute anul trecut. "Am marit cu circa 25-30% capacitatea de productie de BCA, si cu circa 20% pe cea de prefabricate, prin achizitia de utilaje noi. Anul acesta nu am stabilit exact valoarea investitiilor pentru ca nu stim cum va evolua piata. Nu avem vizibilitate pe termen scurt, insa consideram ca piata constructiilor va continua sa creasca, mai ales in sectorul de infrastructura", spune Marian. Personalul celor trei sucursale, totalizand aproape circa 500 de angajati, a fost preluat integral de Sonriso Investments.
Producatorul de materiale de constructii Somaco, care a vandut cele trei sucursale, este controlat in proportie de 53% de omul de afaceri Stefan Radulescu, in timp ce West-Mar Logistic, firma controlata de asemenea de familia Radulescu, are 37,1% din titluri, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Principalii competitori ai Sonriso pe piata de BCA si prefabricate sunt Macon Deva, Celco Constanta, Asa Cons Turda, Ergon Concrete International (Belgia), Elpreco Craiova, Xella (Germania) sau Prefab Calarasi.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO