Companii

Oprirea unor proiecte, lipsa forţei de muncă şi majorarea costurilor trimit Hidroconstrucţia, cu afaceri de 521 mil. lei în 2020 şi cândva liderul pieţei, să caute salvarea în reorganizare şi insolvenţă

Oprirea unor proiecte, lipsa forţei de muncă şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.01.2022, 10:30 820

♦ Cu afaceri de 521 de milioane de lei în 2020, în creştere cu 28% faţă de anul precedent, Hidroconstrucţia reuşise să se reînscrie în topul celor mai mari zece jucători de pe piaţa locală a construcţiilor ♦ În vara anului 2021, de când datează cele mai recente informaţii comunicate de reprezentanţii companiei, doar cele mai mari trei proiecte pe care Hidroconstrucţia le avea în derulare valorau 90 de milioane de euro.

Hidroconstrucţia, una dintre cele mai mari companii de construcţii active în Ro­mânia după cifra de afaceri, şi-a cerut intrarea în insol­venţă, potrivit informaţiilor disponibile pe platforma portal.just.ro. Solicitarea a fost înregistrată pe 14 decembrie 2021, iar până acum a fost amânată pronunţarea unei soluţii. Următorul termen este stabilit pentru 19 ianuarie 2022.

Printre creditorii Hidroconstrucţia menţionaţi de sursa amintită, se numără Valplast, Valrom, Stone Company, Hidroserv, Probit şi alţii.

„În vederea protejării propriilor salariaţi şi a partenerilor contractuali, Hidroconstrucţia a decis restructurarea operaţională şi financiară a societăţii pentru perioada următoare. În momentul de faţă, Hidroconstrucţia SA are în derulare un număr important de proiecte în ţară şi în străinătate şi urmăreşte ca, sub beneficiile prevăzute de legea insolvenţei şi cu suportul partenerilor contractuali, inclusiv al băncilor finanţatoare, să-şi reorganizeze activitatea“, au spus pentru ZF reprezen­tanţii Hidroconstrucţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO