Companii

Operatorii cinematografelor IMAX mizeaza pe spectatorii elevi care vor sa invete din documentare

26.10.2009, 23:15 71

Operatorul de cinematografe Cinema City International care vadeschide pe 20 noiembrie primul IMAX de pe piata locala in mall-ulAFI Cotroceni din Capitala mizeaza pe spectatori din randulscolarilor pentru filmele documentare pe care le va rula peecran.

"Filmele clasice IMAX sunt in general documentare, care au odurata de 35-40 de minute si care vin cu un pachet educationalatasat pentru profesori. In tarile unde Cinema City opereazaIMAX-uri spectatorii principali sunt grupuri de scolari, copii dinafter school-uri, dar si tinerii. Suntem in discutii cu MinisterulEducatiei si incercam sa vedem ce documentare se preteaza mai binepe ceea ce se studiaza in curicula scolara", spune Corina Gonteanu,directorul de marketing al Cinema City Romania.

Primele doua documentare care vor fi proiectate in sala IMAXsunt "T-Rex: Inapoi in cretacic" si "Lumea din adancuri". Pe langadocumentare, pe IMAX vor fi proiectate si filme de la Hollywood."Transformarea unui film din formatul in care s-a filmat in formatIMAX costa intre 1 si 5 milioane de euro. Costurile sunt suportatede studiourile de film si cota-parte de cinematograf, iar un filmnou vine o data la doua luni", precizeaza Gonteanu.

Sala IMAX are o capacitate de 398 de locuri, iar sistemul deproiectie a costat 2-2,5 mil. euro. Megaplexul, care inseamna unansamblu de peste 11 sali de cinema, din care face parte IMAX-ul,va cuprinde 17 sali de cinema si trei sali VIP, capacitatea totalafiind de 4.300 de locuri.

Reteaua Cinema City International cuprinde in Romania 36 de salide cinema in cinci multiplexuri in Iasi, Bacau, Timisoara, Cluj siPitesti. Operatorul a deschis primul multiplex in Romania in 2007,iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de circa 3,2 mil.euro. Investitiile totale pe piata locala ajung la circa 20 mil. deeuro.

Printre operatorii de cinematografe din Romania se numaracompania Hollywood Multiplex Operations care are sali zece sali inBucuresti Mall, cinci in Lotus Mall din Oradea si una la CinemaPro,compania britanica The Light care a deschis un cinematograf inmallul Liberty Center din Bucuresti cu o investitie de 6 mil. euro,operatorul grec de cinematografe Odeon, care a investit 20 mil.euro in opt sali de cinema deschise in centrul comercial PolusCenter, din Cluj sau Movieplex Italia care detine cinematografeleMovieplex.

4.300 de locuri noi in sali de cinema

Sala IMAX are o capacitate de 398 de locuri, iar sistemul deproiectie a costat 2-2,5 mil. euro. Megaplexul, care inseamna unansamblu de peste 11 sali de cinema, din care face parte IMAX-ul vacuprinde 17 sali de cinema si trei sali VIP, capacitatea totalafiind de 4.300 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO