Companii

Olandezii de la Damen investesc 23 mil. euro la Galaţi în hala de asamblat nave

Olandezii de la Damen investesc 23 mil. euro la Galaţi...

Autor: Mirabela Tiron

05.03.2024, 00:07 5322

Şantierul naval Damen Galaţi, controlat de olandezii de la Damen, a finalizat anul trecut cu afaceri de 115,8 mil. euro, mai mult decât dublu faţă de anul anterior, revenind practic la cifra consemnată în 2021, potrivit oficialilor companiei şi datelor publice de pe mfinante.ro.

„Pentru 2024, şantierul are în planul de investiţii extinderea halei de asamblat nave, în valoare de 23 mi­lioane euro, cât şi alte investiţii, de 5 milioane euro,  în sisteme de ventilaţie, sisteme de încălzire hale, macarale/poduri rulante, echipamente de sudură, scule“, au transmis oficialii Damen Galaţi pentru ZF.

Anul trecut compania a bugetat investiţii de peste 7,5 mi­lioane de euro, una dintre cele mai importante investiţii realizate fiind inaugurarea unei noi linii robotizate pentru fabricaţia micropanourilor.

Şantierul din Galaţi livrează circa 20 de comenzi în medie în fiecare an. Printre navele livrate anul trecut se numără două iahturi, două tancuri petroliere cu pescaj redus,

În acest an şantierul va livra 2 iahturi de 80 metri lungime, o navă pentru Forţele Navale ale Olandei, 2 nave pentru Forţele Navale ale Pakistanului,pontoane şi structuri plutitoare, potrivit oficialilor şantierului. Alte proiecte vizează patru feriboturi full electrice pentru provincia canadiană British Columbia şi o navă multi-rol pentru Forţele Navale ale Portugaliei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO