Companii

O companie din Câmpina a electrificat metroul din Atena pentru 3,2 mil. euro

O companie din Câmpina a electrificat metroul din Atena pentru 3,2 mil. euro

Autor: Andreea Mioara Neferu

04.04.2012, 13:15 2055

Furnizorul de servicii şi produse în domeniul electro-energetic Emon Electric din Câmpina, deţinut de familia Solomon, a proiectat, executat, livrat şi pus în funcţiune sistemul electric de tracţiune pentru proiectul de extindere al unei magistrale de metrou din Atena.

Lucrările realizate de Emon Electric, care au trecut testele oficiale de punere în funcţiune, au costat circa 3,2 milioane de euro şi au demarat în 2008, odată cu semnarea contractului cu constructorul magistralei, Terna Energy. "Activitatea pe piaţa elenă a devenit o constantă a afacerii noastre", a declarat Mircea Solomon, CEO al Emon Electric.

Compania, înfiinţată în urmă cu 14 ani, a lucrat de-a lungul timpului cu parteneri precum Transelectrica, CEZ România, Electrica, Siemens România şi Germania, Toshiba, RATB sau Metrorex. Printre proiectele la care Emon Electric a mai lucrat se numără tramvaiul din Atena, staţia electrică de transformare de la Tariverde (judeţul Constanţa) sau centrala electrică pe gaze Petrom Brazi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO