Companii

Noul trend: spaţii de birouri scoase la subînchiriere

Noul trend: spaţii de birouri scoase la subînchiriere
02.08.2010, 14:48 118

Între 25.000 şi 35.000 mp de spaţii de birouri din Bucureştisunt oferite spre subînchiriere, după estimările companiilorimobiliare. Chiriaşii actuali încearcă astfel să-şi scadăcosturile, chiar dacă unele dintre ofertele de preţ acceptate au ovaloare cu 15-20% mai mică decăt cea la care ei au semnatiniţial.


"To lease" sau "de închiriat" - astfel de afişe pe clădirile debirouri din Bucureşti sunt la ordinea zilei, iar prezenţa lor esteexplicabilă prin contexul economic, în care datele companiilor deconsultanţă imobiliară arată o rată de neocupare considerabilă aspaţiilor de birouri (peste 18% la sfârşitul primului trimestru,conform DTZ Echinox), iar aproape jumătate din birourile din zonade nord a Capitalei stau goale.

Un eveniment notabil pentru ultima lună a fost închirierea decătre Oracle a 7.000 mp din Nusco Tower, care se adaugă celor14.000 mp închiriaţi în clădirile învecinate, Oracle Tower şiFloreasca Business Park. Tranzacţia rămâne însă o veste bunăizolată, în contextul în care pe piaţă vor intra noi spaţii debirouri, adăugându-se la excesul actual de ofertă. Următoarele luniar urma să aducă finalizarea unor mari proiecte, precum PlatinumBusiness and Convention Center, în partea de nord, gradul deînchiriere al clădirilor care se predau sau mai au puţin până lafinalizare variază enorm, de la 80% la chiar niciun chiriaş, iar încâteva luni, Petrom, unul din cei mai mari chiriaşi din Bucureşti,va lăsa liberi 24.000 de metri pătraţi, prin mutarea în noul sediu,proprietate a companiei.

Cititi mai multe despre birourile scoase lasubanchiriere pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO