Companii

Noul pariu al celui care a făcut lanţul Continental: Facem zece hoteluri de 2 stele - VIDEO

Autor: Mirabela Tiron

13.09.2011, 10:15 878

Radu Enache, acţionarul majoritar al lanţului hotelier Continental Hotels, din care fondul de investiţii spaniol GED a preluat recent o participaţie de 30%, susţine că a avut câteva întâlniri cu oficialii fondului în care s-au creionat direcţiile de dezvoltare.

"Vom relua investiţiile, respectiv dezvoltarea de zece hoteluri de două stele în următorii ani, vom încerca să restructurăm situaţia creditării (grupul are datorii de 35 mil. euro) şi să vindem mai multe terenuri de câteva hectare, pe care nu vom mai construi", susţine Radu Enache.

El a adăugat că GED a acceptat modul în care grupul a restructurat planul de investiţii şi speră ca acesta să vină cu un input având în vedere experienţa pe care o are în finanţare.

Fondul spaniol de investiţii GED, unul dintre cei mai activi investitori din economia locală în ultimii doi ani, a cumpărat o participaţie de 30 de procente din lanţul hotelier Continental de la fondul ceh PPF Partners, investiţia fiind apreciată drept "cea mai mare realizată în Europa de Est din 1996".

Continental Hotels este unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere de pe piaţa locală, care are în proprietate 14 hoteluri, de la care se aşteaptă anul acesta o cifră de afaceri de 21 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO