Companii

Noi date despre încetinirea recrutării în 2024: În T2/2024, 24% dintre angajatori prognozează o creştere a numărului total de angajări, 22% prevăd o scădere şi 51% nu aşteaptă nicio modificare

Noi date despre încetinirea recrutării în 2024: În...

Autor: Ramona Cornea

14.03.2024, 16:00 157

„Privind sectoarele de activitate, asistăm la o previziune optimistă în domeniul sănătate şi ştiinţele vieţii, unde angajatorii români se aşteaptă la creşteri semnificative (plus 24%). Pe de altă parte, sectorul IT prognozează în continuare o slăbire în intenţiile de angajare de -10%.”

Angajatorii români antici­pea­ză o activitate de angajare negativă pentru al doilea trimestru al anului 2024, potrivit studiului Manpo­werGroup privind perspectivele angajării de forţă de muncă. Astfel, circa 24% dintre angajatori prognozează o creştere a numărului total de angajări, 22% prevăd o scădere şi 51% nu aşteaptă nicio modificare.

„Întrucât piaţa locală a forţei de muncă continuă să se confrunte cu impactul global al inflaţiei şi conflictelor geopolitice şi în al doilea trimestru al anului în curs, multe companii adoptă o abordare prudentă în ceea ce priveşte angajarea, întrucât pun mai mult accent pe gestionarea şi controlul resurselor. De asemenea, dintre companiile care încă angajează, există mai puţină urgenţă pentru a ocupa posturile vacante, deoarece companiile exercită mai multă diligenţă în evaluarea candidaţilor. Din acest motiv, rezultatele sondajului pentru România trimestrul II 2024 arată o previziune negativă a intenţiilor de angajare”, spune Miguel Trindade, country manager, ManpowerGroup România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO