Noi date despre încetinirea recrutării în 2024: În T2/2024, 24% dintre angajatori prognozează o creştere a numărului total de angajări, 22% prevăd o scădere şi 51% nu aşteaptă nicio modificare

Autor: Ramona Cornea 14.03.2024

„Privind sectoarele de activitate, asistăm la o previziune optimistă în domeniul sănătate şi ştiinţele vieţii, unde angajatorii români se aşteaptă la creşteri semnificative (plus 24%). Pe de altă parte, sectorul IT prognozează în continuare o slăbire în intenţiile de angajare de -10%.”

Angajatorii români antici­pea­ză o activitate de angajare negativă pentru al doilea trimestru al anului 2024, potrivit studiului Manpo­werGroup privind perspectivele angajării de forţă de muncă. Astfel, circa 24% dintre angajatori prognozează o creştere a numărului total de angajări, 22% prevăd o scădere şi 51% nu aşteaptă nicio modificare.

„Întrucât piaţa locală a forţei de muncă continuă să se confrunte cu impactul global al inflaţiei şi conflictelor geopolitice şi în al doilea trimestru al anului în curs, multe companii adoptă o abordare prudentă în ceea ce priveşte angajarea, întrucât pun mai mult accent pe gestionarea şi controlul resurselor. De asemenea, dintre companiile care încă angajează, există mai puţină urgenţă pentru a ocupa posturile vacante, deoarece companiile exercită mai multă diligenţă în evaluarea candidaţilor. Din acest motiv, rezultatele sondajului pentru România trimestrul II 2024 arată o previziune negativă a intenţiilor de angajare”, spune Miguel Trindade, country manager, ManpowerGroup România.