Companii

Nimic nu domoleşte „foamea“ de vacanţe. Românii au cheltuit 8,5 mld. euro pe vacanţe în străinătate în 2023, record istoric, cu 60% mai mult faţă de anul de referinţă 2019

Nimic nu domoleşte „foamea“ de vacanţe. Românii au...

Autor: Mirabela Tiron

24.02.2024, 14:33 4527

Apetitul în creştere pentru deplasările în străinătate este reflectat de indicatorii BNR Românii au scos din buzunar 3 miliarde de euro în plus faţă de anul de referinţă 2019 Deficitul din turism s-a adâncit însă la 3,9 mld. de euro anul trecut, suma lăsată de străini în ţară rămâne mult sub cea cheltuită de români în străinătate.

Românii au cheltuit anul trecut 8,5 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate, în creştere cu 15% faţă de anul anterior şi cu 60% mai mult faţă de nivelul din anul de referinţă 2019, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BNR pe anul trecut.

Spre comparaţie, pentru educaţie, românii alocă în continuare cei mai puţini bani, piaţa de carte fiind estimată la doar 172 de milioane de euro, de circa 50 de ori mai puţin faţă de suma alocată pentru călătoriile în străinătate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO