Companii

Niculae a pus GPS-uri de 300.000 € pe tractoare

Niculae a pus GPS-uri de 300.000 € pe tractoare
04.02.2010, 23:08 440

Ioan Niculae (desen), proprietarul grupului Interagro cuactivitati in agricultura, a investit circa 300.000 de euro insisteme de localizare si optimizare prin GPS pentru dotareaparcului auto de 50 de tractoare.

"Am dotat cu sisteme GPS toate tractoarele agricole in vedereaoptimizarii lucrarilor agricole. Astfel vom evita suprapunerealucrarilor din diferite treceri, nu vom mai lasa teren nelucratintre treceri si vom elimina diverse lucrari de jalonare (marcareape teren a punctelor unui traseu - n.red.)", a declarat SorinDogaru, directorul diviziei de agricultura a Interagro, care aducevenituri de circa 500 de milioane de euro.

Din luna mai, compania va monta si cinci statii GPS in diferiteferme Interagro pentru imbunatatirea semnalului satelit. Deasemenea, tot atunci, vor fi montate pe cinci tractoare sisteme GPScu ajutorul carora utilajele vor lucra pamantul fara ajutorul unuisofer, avand deja un traseu stabilit.

"De exemplu, pentru culturile de porumb, din cauza pamantuluirece vom face santuri unde sa depozitam ingrasamintele, iar inmomentul in care trebuie sa semanam, acelasi tractor, avand traseuldeja stabilit, vine cu un alt utilaj si pune samanta cu foarte mareprecizie pe acelasi sant", explica Dogaru cum va functiona noulsistem.

Compania nu va renunta insa la tractoristi, chiar daca va folosisistemele de GPS.

"Nici americanii nu o fac, chiar daca folosesc aceste sisteme.Omul trebuie sa ramana in cabina pentru a urmari eventualelenereguli. Oricum, inlocuirea unor tractoare cu cele de 600 de caiputere a insemnat o reducere de personal, un astfel de tractorinlocuind sase tractoristi."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO