Companii

Nici fotoliile nu au “scapat” de criza economica

21.10.2009, 23:10 22

Reprezentantii producatorului de fotolii manageriale AntaresRomania au revizuit in scadere estimarile pentru anul in curs simizeaza pe o cifra de afaceri de 6,5 mil. euro, mai mica cu peste38% fata de anul trecut.

Oficialii companiei clujene estimau la inceputul anului 2009 ostagnare a afacerilor la nivelul de 10,5 mil. euro, insa, din cauzaconditiilor actuale de piata, dupa primele noua luni vanzarile suntin scadere accentuata. In perioada ianuarie-septembrie 2009compania clujeana a realizat o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro,in scadere cu aproximativ 40% fata de aceeasi perioada a anuluitrecut.

"Efectele crizei financiare sunt resimtite in continuare deproducatorii de scaune. Cu toate ca cel mai bine vandute modeleraman clasicele scaune rotative de birou, acest segmentinregistreaza o scadere evidenta fata de anii trecuti", a declaratLaczko Csaba, director general al companiei Antares Romania.

Potrivit reprezentantilor Antares ritmul de crestere al pieteide mobila s-a redus simtitor, chiar daca cererea exista incontinuare. Majoritatea cumparatorilor de mobilier de birou erau inanii trecuti firmele noi in expansiune sau institutii ale statuluisi numai intr-o mica masura utilizatori casnici.

In momentul de fata, utilizatorii casnici si firmele deamenajari interioare sunt in topul cumparatorilor de mobilier,potrivit reprezentantilor Antares.

"Pentru a contracara efectele crizei financiare ne-am propuscresterea exportului catre filialele grupului Antares, extindereaafacerilor pe piata de scaune din Republica Moldova sidiversificarea colectiei de scaune", a spus Laczko Csaba.

Firma clujeana detine doua magazine de prezentare a mobilieruluiin Cluj-Napoca si Bucuresti si desfasoara activitati de export inBulgaria, Ungaria si Austria.

Capacitatea de productie a companiei Antares Romania este de1.800- 1.900 de scaune pe zi, insa fabrica nu functioneaza lacapacitate maxima. Anul trecut compania a produs 475.000 de scaune,fotolii, demifotolii.

Compania are 90 de angajati in cele doua fabrici din Cluj siBucuresti, conducerea Antares spunand ca recesiunea economica acondus si la unele disponibilizari in cadrul firmei. Anul trecutnumarul mediu de angajati ai companiei era de 150 de oameni.

Actionarii companiei sunt Antares Group cu 90% din actiuni,restul actiunilor fiind detinute de omul de afaceri Laczko Csaba.Principalii competitori ai firmei pe piata interna sunt Mobexpert,Silvarom, Green Forest, Neost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO