Companii

NEPI răspunde invitaţiei Ziarului Financiar şi publică salariul preşedintelui executiv

Şeful NEPI a fost remunerat anul trecut cu aproape 200.000 de euro

Foto: Thomas Dan

Autor: Cristina Cuncea, Roxana Pricop

27.03.2013, 17:44 1356

Suma încasată de Slabbert a crescut cu circa 16% faţă de 2011, când acesta a primit 168.000 euro, potrivit raportului financiar al fondului.

Din conducerea NEPI mai fac parte încă cinci membri non-executivi, printre care Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Tarom. Pascariu deţine funcţia de preşedinte non-executiv independent în cadrul NEPI din anul 2009. Remuneraţia bancherului în această funcţie s-a ridicat anul trecut la 29.140 de euro (2.428 de euro pe lună), în creştere cu 5,5% faţă de 2010.

Desmond de Beer, Dewald Joubert, Michael Mills şi Jeffrey Zidel sunt administratori non-executivi în cadrul NEPI din 2008, 2007, respectiv 2009. De Beer a lucrat anterior la Barclays Bank şi Barclays Trust, iar în prezent este directorul general al Resilient Property Income Fund Limited şi director al Capital Property Fund, vehiculte listate la bursa din Johannesburg. El are o remuneraţie la NEPI de 30.670 de euro.

Publicarea salariilor câştigate de directori este încă un subiect tabu pentru companiile listate la bursa din Bucureşti. Într-o conferinţă despre guvernanţa corporativă, Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, şi Victor Cionga, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, au declarat că îşi vor publica salariile dacă şi restul companiilor listate vor face acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO