Companii

Nemtii de la Hay si Ronal vor investi 95 mil. euro la Satu Mare

26.10.2006, 19:29 31

Firmele germane Johann Hay si Ronal vor investi aproximativ 95 de milioane de euro in unitati de productie de componente auto, amplasate pe o suprafata totala de 25 de hectare in Parcul Industrial Satu Mare, au declarat surse din piata auto.
Potrivit surselor citate, Ronal, producator de jante auto din aluminiu, va investi circa 80 de milioane de euro, in vreme ce compania Hay va produce roti dintate, in urma unei investitii de 15 milioane de euro.
Negocierea pentru achizitia terenului a fost finalizata in urma cu doua zile. Pentru continuarea proiectelor, constructia trebuie sa fie avizata, urmatorul pas fiind initierea procedurii de selectie a constructorilor.
Lucrarile vor debuta in luna februarie a anului viitor si vor dura 7-8 luni, urmand ca, la sfarsitul anului 2007, sa inceapa productia.
Compania Ronal, infiintata in anul 1969, produce jante auto si instalatii sanitare. Firma germana are unitati de productie in Germania, Spania, Republica Ceha, Polonia si Mexic.
Firma Johann Hay, fondata in anul 1925, detine doua unitati de productie in Germania si este furnizor de roti dintate si subansambluri pentru cutii de viteze pentru toate marcile germane si pentru o mare parte a constructorilor auto europeni. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 218 milioane de euro.
Parcul industrial Satu Mare a fost deschis la sfarsitul anului trecut, proiectul fiind finantat din fonduri PHARE. Parcul are o suprafata totala de aproape 70 de hectare.
Printre producatorii de componente auto prezenti la Satu Mare se numara si nemtii de la Draxlmaier, investitiile totale ale grupului in Romania fiind de 180 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO