Companii

Mutările Saint-Gobain: vrea să crească producţia în 2016 după ce a început anul cu sistarea unei linii la Ploieşti

Grupul Saint-Gobain intenţionează să investească  în acest an 4 mil. euro în fabrica din Călăraşi

Grupul Saint-Gobain intenţionează să investească în acest an 4 mil. euro în fabrica din Călăraşi

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.03.2016, 00:07 1368

Grupul Saint-Gobain a înre­gistrat anul trecut o cifră de afaceri cu aproa­pe 10 mil. euro mai mare decât în 2014, rezultatul fi­ind de 171,8 mi. euro, la un număr de 1.100 an­gajaţi în toate fabricile şi se­diile pe care com­pania le are în România.

Pentru acest an, firma intenţio­nează să in­vesteas­că 4 mi­lioa­ne de euro în fabri­ca Saint-Gobain Glass din Călăraşi, bani din care 2 mi­lioane de euro vor fi alocaţi pentru creşte­rea capacităţii de pro­ducţie, iar cealaltă ju­mătate va fi investită în tehnologiile moderne de protecţie a mediului. În ultimul se­mestru al anului trecut, Saint-Gobain a investit 1,65 mi­­­l. euro într-o linie de am­balare a gleturilor şi tencuielilor la fabrica Rigips din Turda. Tot anul tre­cut, a deschis o nouă linie de pro­ducţie de mortare în Suceava.

Totodată, însă, la începutul acestui an, Saint-Gobain a sistat producţia de vată minerală din fibră de sticlă de la fabrica de la Ploieşti, linia respectivă urmând să intre în conservare pe ter­men nedeter­mi­nat. Măsura a dus la disponibilizarea a 42 de angajaţi ai com­paniei.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO