Companii

Multinaţionalele americane deschid şampania: Ernst&Young, creştere de 8,6% a veniturilor în Europa

Multinaţionalele americane deschid şampania:...

Autor: Mona Scarisoreanu, Mediafax

07.09.2017, 11:19 310

Toate liniile de servicii EY de la nivel internaţional au marcat o creştere solidă în anul fiscal 2017: serviciile de audit au înregistrat o creştere de 4%; asistenţa în afaceri de 10,4%; consultanţa fiscală de 7,9% şi serviciile de asistenţă în tranzacţii (TAS) de 15,5%, se arată într-un comunicat al companiei.

Serviciile digitale, consultanţa de afaceri şi tranzacţiile de capital au alimentat o creştere de două cifre a liniilor de business de Asistenţă în afaceri şi Servicii de asistenţă în tranzacţii.

“EY s-a angajat să valorifice oportunităţile de transformare şi inovare digitală în toate sectoarele şi liniile de servicii. În acest sens, în anul fiscal 2017, a extins numărul de centre de inovare EY wavespace ™ de la nivel global. Cele 15 astfel de centre au rolul de a ajuta clienţii să se adapteze la noul val de schimbări radicale şi să dezvolte noi modele de afaceri prin colaborarea cu EY şi prin utilizarea celor mai recente metodologii, prin adoptarea unei gândiri şi a unei tehnologii inovatoare”, se artă în comunicatul de presă .

De asemenea, compania a continuat dezvoltarea centrului său global dedicat inovării din Silicon Valley, care integrează inovaţia în toate liniile de business EY şi generează noi proiecte de investiţii şi proiecte pilot în special în zone precum automatizarea proceselor prin robotizare (RPA), inteligenţa artificială şi blockchain.

EY este, în prezent, unul dintre cei mai importanţi utilizatori ai tehnologiei RPA, care foloseşte peste 1.100 de roboţi pentru a sprijini afacerile şi clienţii companiei.

În anul fiscal, EY a lansat o serie de proiecte-pilot, iar unul dintre cele mai importante este extinderea utilizării dronelor în cadrul proceselor de inventariere, ca parte a dezvoltării propriilor capabilităţi de auditare digitală.

Achiziţiile şi alianţele strategice au susţinut, de asemenea, eforturile de inovare ale EY. Cele 13 achiziţii strategice derulate în anul fiscal 2017 au avut ca scop extinderea abilităţilor şi competenţelor EY în zone precum RPA, digital, cibernetică, analiză, lanţuri de aprovizionare şi strategie.

EY continuă să fie un lider global în recrutarea şi dezvoltarea de talente. Peste 65.000 de persoane au fost angajate în anul fiscal 2017, iar peste două milioane de persoane au aplicat pentru un loc de muncă în cadrul organizaţiei. Pe lângă profesioniştii în consultanţă şi asistenţă în afaceri, organizaţia include acum şi 18.000 de profesionişti în domeniul datelor şi al analizei şi 2.100 de oameni de ştiinţă.

Per ansamblu, numărul angajaţilor EY la nivel global a crescut cu 7,3% faţă de anul fiscal 2016, la 250.000. 669 reprezentanţi EY au fost promovaţi în funcţia de partener. Diversitatea liderilor seniori a crescut şi ea: 36% dintre noii parteneri provin din pieţele emergente, iar femeile reprezintă aproximativ 30%.

În anul fiscal 2017, EY a investit aproximativ 500 de milioane de USD în formarea propriilor echipe şi a alocat peste 12 milioane de ore procesului de învăţare pentru propriii angajaţi.

Tot în această perioadă, compania a lansat GigNow – o platformă globală de atragere a talentelor care au adoptat stilul de lucru al economiei de tip “gig”, interesate de mai multă flexibilitate şi de proiecte punctuale. GigNow este prezent în SUA, Marea Britanie, Irlanda, Australia şi Noua Zeelandă, cuprinde 3.000 de furnizori şi a derulat aproape 500 de proiecte EY.

Pentru al doilea an consecutiv, EY a fost votat cel mai atractiv angajator din domeniul serviciilor profesionale din întreaga lume şi cel de-al patrulea cel mai atractiv angajator de la nivel global - în clasamentul anual Universum - World’s Most Attractive Employer. De asemenea, tot pentru al doilea an consecutiv, compania a fost recunoscută ca una dintre cele mai bune multinaţionale din lume care oferă un mediu de lucru plăcut, singura organizaţie de servicii profesionale din clasament.

La nivelul zonelor geografice în care activează EY, Asia-Pacific a atins cea mai mare rată de creştere - de 11,3%, Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa (EMEIA) – de 8,6%, cele două Americi de 7%, în timp ce Japonia a înregistrat o scădere marginală de 2% faţă de anul fiscal 2016.

La nivelul pieţelor emergente în care operează, EY a înregistrat o creştere de 9%.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO