Companii

Mucibabici, Deloitte: Sunt la orizont tranzacţii în domeniul financiar- bancar

Autor: Adelina Mihai

23.09.2010, 09:51 29

Există semnale că piaţa de audit şiconsultanţă din România îşi va reveni, odată cu tranzacţiileanunţate în domeniul medical (Centrul Medical Unirea şi Euroclinic)reprezintă semnale timide ale revenirii, deşi piaţa de conslutanţănu "s-a mai înfruptat" din tranzacţiile din imobiliare care au avutloc în anii trecuţi, este de părere George Mucibabici, preşedintelecompaniei de audit şi consultanţă Deloitte România, parte agrupului Big Four (din care mai fac parte KPMG, Ernst& Young şiPricewaterhouseCoopers).

"Avem semnale timide că piaţa îşi va reveni, există la orizonttranzacţii în domeniul financiar-bancar, care nu pot fi făcute încăpublice. Sperăm să mai câştigăm proiecte şi din debuşeul sectoruluipublic, care, potrivit unui dizerat mai vechi, care face parte şidin acordul încheiat cu FMI, să vândă unele participaţii sau a unormari companii de stat care sunt pe pierderi sau neprofitabile", aspus aseară Mucibabici, în cadrul unei conferinţe Coface.

Şeful Deloitte estimează că piaţa de audit şi consultanţă dinRomânia a scăzut anul trecut cu aproximativ 11%, de la 380- 390 demilioane de euro în 2008 la 350 de milioane de euro în 2009. Anultrecut, cifra de afaceri cumulată a companiilor din Big Four a fostde aproximativ 120 de milioane de euro, ceea ce ce înseamnă că celepatru companii deţin o cotă de piaţă de aproape 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO