Companii

Moştenitoarea lui Drăgan investeşte 44 mil. € în eoliene

Autor: Roxana Petrescu

08.09.2010, 23:56 40

ButanGas România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţalocală a distribuţiei de gaz petrolier lichefiat (GPL), va pune înfuncţiune la începutul anului viitor un parc eolian de 25 MW, înurma unei investiţii de 44 mil. euro în judeţul Constanţa.
"Investiţia în energii regenerabile este o decizie strategicătrasată de Iosif Constantin Drăgan. În 2007, domnul Drăgan spuneacă "viitorul aparţine energiilor regenerabile şi vom investi înaceastă direcţie", explică reprezentanţii grupului fondat în 1948de către Iosif Constantin Drăgan, unul dintre cei mai cunoscuţioameni de afaceri din România care a încetat din viaţă în2008.
Chiar din 2001 Drăgan decide să cedeze conducerea operaţiunilorgrupului către soţia sa Veronica Guşă, care, potrivit estimărilorfăcute de Forbes, este cea mai bogată femeie din România, cu oavere estimată la 420 - 450 mil. euro.
ButanGas România a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu10% în prima jumătate a anului faţă de perioada similară a anuluitrecut, deşi cantităţile vândute au fost în scădere cu 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO