Companii

Mircea Bulboacă, CON-A, se aşteaptă ca T4 să fie cel mai greu

Mircea Bulboacă, CON-A, se aşteaptă ca T4 să fie cel mai greu

Una dintre cele mai mari lucrări ale CON-A este stadionul Cluj Arena. Mediafax Foto

Autor: Laurentiu Cotu

09.10.2012, 00:07 1167

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă, una dintre cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români, spune că tendinţa de scădere a pieţei construcţiilor s-a accentuat în trimestrul trei, pe fondul reducerii proiectelor de investiţii la stat şi al prudenţei investitorilor străini.

În acest context, constructorul din Sibiu a realizat în primele 9 luni o cifră de afaceri de aproape 100 mil. lei (circa 22 mil. euro), în scădere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru întreg anul 2012 compania se aşteaptă la un recul de până la 20% al afacerilor faţă de 2011.

"Trendul pieţei a fost clar unul de scădere, mai ales în trimestrul 3, iar tendinţa se va accentua în trimestrul patru având în vedere prudenţa investitorilor străini, dar şi reducerea investiţiilor finanţate de către stat", spune Mircea Bulboacă, proprietarul grupului de firme CON-A.

Una dintre cele mai importante lucrări finalizate de compania sibiană este stadionul Cluj Arena, investiţie de circa 36 mil. euro realizată de CON-A în colaborare cu mai multe firme transilvănene. În prezent CON-A derulează o altă lucrare importantă la Cluj, respectiv construcţia la Jucu a fabricii de componente auto, de 77 mil. euro, a nemţilor de la Bosch.

Citiţi mai multe despre CON-A în ediţia de mâine a ZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO