Companii

Ministrul economiei, Claudiu Năsui: Sumele din lista pentru măsura HoReCa nu sunt cele aprobate. Există o limită de aplicare de 800.000 de euro, este o limită europeană

Ministrul economiei, Claudiu Năsui: Sumele din lista...

Autor: Ramona Cornea

05.08.2021, 00:07 2143

Pentru schema de ajutor de stat pentru companiile din industria HoReCa au aplicat peste 10.000 de companii, iar cea mai mare sumă solicitată este de 83 mil. lei, sumă ce nu poate poate fi primită, având în vedere că există o limită de 800.000 de euro. Ministrul Claudiu Năsui nu a putut explica situaţia sumelor din tabelul publicat de ministerul pe care îl conduce.

„Suma din tabel este cea pentru care au aplicat companiile, nu înseamnă că este şi aprobată. Acum ea intră într-un proces de evaluare şi un funcţionar va spune dacă suma corectă este aceea sau alta, fie nu este eligibilă. Există o limită de aplicare de 800.000 de euro, aceasta este o limită europeană“, a spus Claudiu Năsui în cadrul emisiunii ZF Live.

Cu toate acestea, companiile spun că au aplicat cu scăderea cifrei de afaceri din 2020 faţă de 2019. Reprezentanţii agenţiei de turism Christian Tour au spus săptămâna trecută pentru ZF că ei nu au solicitat suma din tabel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO