Companii

Mihai Ghyka s-a intors la conducerea Bergenbier

Mihai Ghyka s-a intors la conducerea Bergenbier
03.01.2010, 23:09 251

Mihai Ghyka, executivul care a lucrat timp de 12 ani in cadrulproducatorului berii Bergenbier, InBev Romania, si care a renuntatla functia de director general al acestei companii la finalul luniimartie 2008, s-a intors la conducerea InBev de la inceputul acestuian, potrivit surselor din industrie.

Ghyka, 38 de ani, devine pentru a doua oara director general alInBev Romania, numarul trei pe piata locala a berii cu afaceri de170 mil. euro in 2008, la scurt timp dupa ce producatorul beriiBergenbier a fost cumparat alaturi de alte opt operatiuni dinEuropa de fondul de private equity CVC Capital Partners de lagigantul de bere belgiano-american Anheuser Busch InBev.

Absolvent al École de Hautes Études Commerciale din Canada,Ghyka si-a luat un an sabatic dupa ce a parasit conducerea in 2008,iar anul trecut a beneficiat de o bursa de studii in SUA destinataexecutivilor de top, Eisenhower Fellow. El il va inlocui pebrazilianul Eduardo Luz, cel care a asigurat conducereaproducatorului berii Bergenbier in ultimii doi ani.

Ghyka si InBev nu au putut fi contactati pentru comentarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO