Mihai Ghyka s-a intors la conducerea Bergenbier

Autor: Diana Tudor Stoica 03.01.2010

Mihai Ghyka, executivul care a lucrat timp de 12 ani in cadrul producatorului berii Bergenbier, InBev Romania, si care a renuntat la functia de director general al acestei companii la finalul lunii martie 2008, s-a intors la conducerea InBev de la inceputul acestui an, potrivit surselor din industrie.

Ghyka, 38 de ani, devine pentru a doua oara director general al InBev Romania, numarul trei pe piata locala a berii cu afaceri de 170 mil. euro in 2008, la scurt timp dupa ce producatorul berii Bergenbier a fost cumparat alaturi de alte opt operatiuni din Europa de fondul de private equity CVC Capital Partners de la gigantul de bere belgiano-american Anheuser Busch InBev.

Absolvent al École de Hautes Études Commerciale din Canada, Ghyka si-a luat un an sabatic dupa ce a parasit conducerea in 2008, iar anul trecut a beneficiat de o bursa de studii in SUA destinata executivilor de top, Eisenhower Fellow. El il va inlocui pe brazilianul Eduardo Luz, cel care a asigurat conducerea producatorului berii Bergenbier in ultimii doi ani.

Ghyka si InBev nu au putut fi contactati pentru comentarii.