Companii

Merck cumpara Banyu

30.01.2003, 00:00 15

Responsabilii companiei farmaceutice americane Merck & Co. Inc. au declarat recent, in cursul reuniunii anuale organizate la cartierul general de la Whitehouse Station (New Jersey), ca intentioneaza sa achizitioneze si restul de 49% de actiuni ale firmei  japoneze Banyu Pharmaceutical Co., pentru a avea proprietatea deplina asupra  operatorului nipon si pentru a-si consolida pozitia pe a treia piata a produselor  farmaceutice.
Drept urmare, Merck este dispusa sa ofere un pret de 1.400 de yeni pe  actiune, cu 31,9% mai mult decat cotatiile medii pe piata bursiera, in ultimele luni. Dupa definitivarea tranzactiei, Banyu va deveni cel mai mare reprezentant al Merck in afara Statelor Unite.Surse din cadrul companiei, citate de Reuters, au declarat ca ar fi dorit ca directorul executiv al Banyu, Kenjiro Nagasaka, sa ramana la conducerea viitoarei divizii Merck, insa vor respecta decizia acestuia de a se retrage, in luna iunie.
Printre cele mai cunoscute produse farmaceutice comercializate de Merck in intreaga lume se numara Zocor, Vioxx, Fosamax, Cozaar/Hyazaar si Singulair.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO