Companii

Medicover, la final cu o investiţie de 20 mil. euro într-un spital privat de 75 de paturi în Bucureşti. Ce fel de operaţii se vor putea face aici?

Medicover, la final cu o investiţie de 20 mil. € într-un spital

Cătălina Bălan, CEO al Medicover România

Autor: Ioana David

29.09.2011, 00:02 1065

Medicover, unul dintre principalii jucă­tori pe piaţa serviciilor medicale private, se apropie de final cu o investiţie de 20 mil. euro într-un spital privat de 75 de paturi, acesta fiind singurul proiect de mari dimensiuni din acest an al companiei.

Alte investiţii, cum sunt un spital de dimensiuni mai mari sau clinici "de câteva milioane de euro", sunt doar pe hârtie, demararea lor depinzând de piaţă.

"Avem planuri pregătite, aprobate, însă direcţiile sunt îmbinate. (…) Avem acel teren foarte mare în nordul Bucureştiului (compania a cumpărat acest teren în iunie 2010 - n.red.), dar totul depinde de evoluţia pieţei", a spus Cătălina Bălan, CEO al Medicover România.

În prezent în cadrul clinicilor Medicover lucrează peste 400 de oameni, iar în urma deschiderii primului spital, efectivul se va mări cu 50%, ajungând la peste 600.

Piaţa din Bucureşti este aglomerată în acest moment, a mai spus Bălan, astfel că nu este momentul lansării celui de-al doilea spital dacă statul nu va implementa noi măsuri în domeniul sănătăţii.

Ea se referă la revizuirea pachetului de servicii medicale de sănătate de către Guvern astfel încât să fie acoperite, începând de anul viitor, mai puţine probleme de sănătate.

Potrivit unui document citat de Mediafax, pachetul de servicii de sănătate va fi revizuit împreună cu Banca Mondială.

În prezent statul acoperă integral orice intervenţie pentru persoanele asigurate.

"Avem planuri de extindere pe clinici, un proiect de câteva milioane de euro în ţară şi în Bucu­reşti", a mai spus Bălan. Şi realizarea acestor planuri depinde de ce va face statul.

Implementarea noilor măsuri în sistemul de stat ar putea determina şi o relansare a sistemului public, însă deocamdată nu există vizibilitate în piaţă, nu se ştie exact ce se va întâmpla, mai spune Cătălina Bălan.

Compania a inaugurat ieri un centru de diagnostic în care a investit aproximativ 0,5 mil. euro. În cadrul centrului lucrează peste 30 de medici, echipa urmând să ajungă la 50 în perioada următoare.

Potrivit datelor de la Registrul Comer­ţului, Medicover a avut o cifră de afaceri de 45,9 mil. lei (10,9 mil. euro). Grupul Medicover mai deţine în România şi reţeaua de laboratoare Synevo, cu o cifră de afaceri de 81,4 mil. lei (19,3 mil. euro) anul trecut. Cătălina Bălan spune că de la începutul anului businessul Medicover a avut o creştere "de o singură cifră", adică sub 10%, iar cumulat, Medicover şi Synevo au avut o creştere de"două cifre".

Pe piaţa de aproape jumătate de miliard de euro a serviciilor medicale private, principalii jucători sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador, Gral şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO