Companii

Marr Group: Vom investi in birouri cand vor creste chiriile ca la Moscova

Marr Group: Vom investi in birouri cand vor creste chiriile ca la Moscova

Marat Safin, presedintele Marr Group: Preturile terenurilor din Bucuresti sunt mai scumpe decat cele din Moscova, in timp ce chiriile sunt la un nivel mult mai redus. In Moscova, chiriile lunare sunt de 120 de dolari (94 de euro) pe metrul patrat.

13.07.2006, 19:30 124

Pretul terenurilor din Capitala, in special cele din zonele centrale, sunt cele mai scumpe din regiune, potrivit lui Marat Safin, presedintele Marr Group, care dezvolta proiectul rezidential Corbeanca Forest din apropierea Bucurestiului.
Reprezentantul grupului Marr a anuntat ca va investi 70 de milioane de euro pentru constructia a doua cartiere de vile in localitatea Corbeanca.
Marat Safin este fiul vicepresedintelui grupului petrolier rusesc LukOil, Ralif Safin. Marat Safin conduce un conglomerat rus, cu activitati in real estate, servicii financiare, energie sau industria zaharului, conglomerat controlat de familia Safin.
Corbeanca Forest, primul proiect inceput in localitatea Corbeanca, va avea doua tipuri de vile, cu suprafete construite de 220 de metri patrati, respectiv 294 mp, cu loturi de teren cuprinse intre 500 si 700 mp. Pretul locuintelor este de 850 de euro plus TVA. Cartierul din apropierea lacului Corbeanca va fi construit in trei etape, programate pentru finalizare in lunile martie si septembrie 2007, respectiv martie 2008.
Proiectul Corbeanca Forest va fi finantat integral de banca Raiffeisen Bank.
Austriecii ar putea finanta pana la sfarsitul anului proiecte imobiliare in valoare de 350 de milioane de euro, institutia bancara acordand pana in prezent finantari de 80 de milioane de euro, potrivit lui Marinel Burduja, prim-vicepresedintele bancii.
"Aceasta este o cota parte din volumul investitiilor imobiliare care va depasi un miliard de euro in acest an si care va creste in urmatorii ani", a afirmat Burduja la lansarea proiectului rezidential Corbeanca Forest, dezvoltat de compania Marr Capital.
Banca asigura integral costurile proiectului cu o valoare estimata la 25 de milioane de euro, dezvoltarea cuprinzand 100 de vile. "Parteneriatul cu Marr Capital vizeaza doar finantarea investitiei, insa vrem sa ne implicam si in acordarea de credite pentru achizitionarea locuintelor", a precizat Burduja.
Reprezentantul Raiffeisen Bank a aratat ca banca este interesata sa finanteze, totodata, lucrarile de infrastructura realizate de primariile din Corbeanca si Balotesti.
Marat Safin, presedintele Marr, grupul international care detine dezvoltatorul local, a aratat ca, in afara proiectelor rezidentiale din Corbeanca, firma vizeaza si investitii pe segmentul spatiilor de birouri.
"Deocamdata, chiriile spatiilor de birouri in zonele centrale sunt reduse. Asteptam sa creasca chiriile si ne vom implica si pe acest segment", a spus Safin.
"Preturile terenurilor din Capitala sunt mai scumpe decat cele din Moscova, in timp ce chiriile sunt la un nivel mult mai redus. In Moscova, chiriile lunare sunt de 120 de dolari (94 de euro) pe metru patrat", spune Safin.
In Bucuresti chiriile se situeaza intre 16 siu 24 de euro/mp pe luna.
Safin are afaceri si in Romania in domeniul productiei de zahar.
"Piata zaharului din Romania nu creste foarte mult si s-a stabilizat. Inundatiile de anul trecut mi-au afectat business-ul, cifra de afaceri reducandu-se de la 14 la 6 milioane de euro in 2005", spune Safin. El a opinat ca va reveni pe crestere in 2007.
Grupul Marr are sediul central la Londra si desfasoara activitati pe pietele imobiliare din statele baltice si Rusia.
Marr a dezvoltat in Letonia un proiect cu o valoare de 300-400 de milioane de euro, cuprinzand vile, parcuri, un spital, un centru de reabilitare, terenuri de golf sau hochei, pe un teren cu o suprafata de 600 de hectare.
Un alt proiect, dezvoltat de asemenea in Letonia, a vizat constructia unei cladiri de birouri din clasa A, iar in Moscova Marr a realizat un centru comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO