Companii

Mai are Romania clasa de mijloc?

Mai are Romania clasa de mijloc?

Autor: Dorin Oancea

04.04.2011, 22:15 122

Prea saraci pentru a fi bogati, prea bogati pentru a fi saraci,dupa cum bine a spus un intelept, membrii clasei de mijloc suntcoloana vertebrala a unei natii. Clasa de mijloc inseamna crestereeconomica, consum si antreprenoriat, reforme politice si schimbariinstitutionale. Un stat este sanatos si puternic din punctul devedere social si financiar atunci cand clasa de mijloc reprezintamai mult de jumatate din totalul populatiei. Romania a avut, in ceamai buna perioada a sa de dupa 1989, mult mai putini cetateni caresa se incadreze in standardele clasei de mijloc. Dar acum, dupatrei ani de criza, mai are Romania clasa de mijloc?

Da, este raspunsul foarte scurt. Da, dar sunt si prea putini sio buna parte sunt lipsiti de unele atribute esentiale ale clasei,este raspunsul cat de cat elaborat. Pentru un raspuns complet,cititi discutia de la BUSINESS Club, evenimentorganizat de BUSINESS Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO