Companii

Mahu, La Mama: Noi am crescut cu sub 10%, dar industria e încă în criză

Mahu, La Mama: Noi am crescut cu 10%, dar industria e încă în criză

Foto Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

21.08.2012, 00:06 700

Cătălin Mahu, românul care deţine lanţul de restaurante La Mama şi cafenelele Cafepedia, spune că în şapte luni din acest an businessul pe care îl conduce a crescut cu 10% ca urmare a creşterii numărului de clienţi.

"Suntem pe creştere faţă de anul trecut. Nu vorbim de un avans semnificativ, ci de creşteri de o cifră. Avansul nostru nu trebuie însă privit ca un semnal de revenire a pieţei de restaurante. Este vorba doar de o ajustare a afacerilor restaurantelor La Mama şi a cafenelelor Cafepedia", explică el.

Restaurantele şi cafenelele deţinute de Mahu au în total circa 1.100 de locuri (cu tot cu cele de la terasă) şi 4-5.000 de clienţi pe zi.

"Creşterea vânzărilor din primele luni a venit ca urmare a creşterii numărului de clienţi, bonul rămânând relativ constant", spune Cătălin Mahu.

Românul, care a intrat în acest business acum 13 ani, deţine o reţea de opt restaurante La Mama - şi un al 9-lea în amenajare - şi trei cafenele Cafepedia. În curs de amenajare este şi un club-bar în Centrul Istoric.

În 2011 cifra de afaceri a restaurantelor şi cafenelelor deţinute de Mahu a fost de 4,7 mil. euro, în scădere cu 10% comparativ cu anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO