Companii

Proprietarul La Mama: Sectorul de restaurante va reveni pe un trend ascendent stabil abia peste circa trei ani

Sectorul de restaurante va reveni pe un trend ascendent stabil abia peste circa trei ani, spune proprietarul La Mama

Foto: Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

25.02.2012, 18:34 728

Sectorul de restaurante va reveni pe un trend ascendent stabil abia peste circa trei ani, dar creşterile din perioada de boom nu vor mai reveni decât peste 30 de ani, spune Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama şi al cafenelelor Cafepedia.

Situaţia României este vulnerabilă pentru că, spune el, ne-am legat prea mult de exterior.

"La creşterile din perioada de boom nu vom reveni decât peste 30 de ani. Nu era o situaţie reală. Sistemul de valori era dat peste cap", crede Mahu.

Omul de afaceri precizeză că businessul cu astfel de servicii a fost afectat de reducerile salariale şi de faptul că oamenii care practică profesii liberale, cum este cazul avocaţilor, spre exemplu, nu au mai avut acelaşi nivel de activitate.

"Ei erau clienţi importanţi pentru noi, iar faptul că au fost nevoiţi să îşi restructureze bugetul s-a simţit şi la noi", explică Mahu.

Totuşi afacerile grupului controlat de Mahu au crescut la 6 milioane de euro anul trecut faţă de circa 5,2 milioane de euro în 2010, după ce compania a deschis un restaurant La Mama pe Lipscani.

Mahu se aşteaptă la o uşoară creştere a businessului şi în acest an, în primul rând pentru că 2012 va fi primul an întreg pe care îl va prinde localul din centrul vechi. Un alt motiv poate fi şi faptul că urmează a fi deschis publul din aceeaşi zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO