Companii

Low-costul easyJet mizează pe 65.000 de pasageri pe ruta Bucureşti-Londra

Hugh Atken, directorul comercial al easyJet: Am luat în calcul şi relaţia comercială a  României cu Marea Britanie şi numărul de firme cu capital englezesc din România. Ne bazăm atât pe traficul de business, cât şi pe cel de leisure, sunt români care vin în Londra în vizită, dar există un interes şi din partea englezilor.

Hugh Atken, directorul comercial al easyJet: Am luat în calcul şi relaţia comercială a României cu Marea Britanie şi numărul de firme cu capital englezesc din România. Ne bazăm atât pe traficul de business, cât şi pe cel de leisure, sunt români care vin în Londra în vizită, dar există un interes şi din partea englezilor.

Autor: Mirabela Tiron

20.10.2013, 20:15 1089
Compania aeriană low-cost easyJet, care a revenit în România joi cu zboruri spre Londra (Gatwick) de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, aşteaptă 65.000 de pasageri pe această rută în primul an de activitate.
 
„Am estimat că vom avea un grad de ocupare de 80% pe această rută. Am decis să revenim în România pentru că lucrurile s-au schimbat în ultimii ani, vedem potenţial pe această rută şi vrem să contribuim la creşterea pieţei“, a declarat Hugh Atken, directorul comercial al easyJet, care a venit ieri la Bucureşti pentru inaugurarea acestei destinaţii. Pe această rută vor fi operate patru zboruri săptămânal.
 
Întrebat de ZF cum a ajuns să ia în calcul revenirea pe Otopeni în condiţiile în care înainte de a ieşi de pe piaţă un alt reprezentant al companiei (Peter Voets-  marketing manager pentru Elveţia, Austria şi Europa de Est ) afirma că operarea pe Otopeni este scumpă, Hugh Atken a spus că „ne uităm şi la costuri, însă şi la oportunitatea comercială“, fără a da detalii despre tarifele de operare stabilite cu aeroportul.
 
„Am luat în calcul şi relaţia comercială a  României cu Marea Britanie şi numărul de firme cu capital englezesc din România. Ne bazăm atât pe traficul de business, cât şi pe cel de leisure, sunt ro­mâni care vin în Londra în vizită, dar există un interes şi din partea englezilor.“ În România sunt aproape 4.300 de firme cu capital britanic, Marea Britanie fiind al 11-lea investitor de pe piaţa locală, cu 4,6 miliarde de euro. Schimburile bilaterale România-Marea Britanie s-au ridicat anul trecut la 2,9 miliarde de euro, în creştere de la 2,7 miliarde euro în 2011.
 
Compania aeriană easyJet a mai fost prezentă pe piaţa locală până în toamna lui 2011. Atunci operatorul realiza cinci curse săptămânal din Bucureşti către Milano şi şapte curse săptămânal spre Madrid, transportând circa 200.000 de pasageri. La finalul lui 2011 compania a renunţat la zborurile de pe piaţa românească  spre Italia şi Spania pe fondul rezultatelor nesatisfăcătoare.
 

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO