Companii

Ülker şi-a găsit şef după jumătate de an de căutări

Ülker şi-a găsit şef după jumătate de an de căutări

Autor: Adelina Mihai

21.02.2011, 23:50 638

Bogdan Grama, 41 de ani, care a ocupat în ultimii doi anifuncţia de director comercial al importatorului şi distribuitoruluide fructe Dole România, a fost numit în funcţia de director generalpe Europa Centrală şi de Est al Ülker, cel mai mare producătoralimentar din Turcia.

El a venit în locul lui Ender Bolat, care a fost la conducereaÜlker România timp de patru ani, până în luna august a anuluitrecut. Bolat este în prezent managing partner în cadrul firmei deexecutive search Stein& Partner, dar şi în cadrul firmei deconsultanţă în management Arka Blue Services.

Cu o experienţă de opt ani în domeniul bunurilor de larg consum,Grama a lucrat timp de şase ani (în perioada 2003- 2009) în cadrulAgroalim Distribution, companie care face parte din grupul AmericanSmithfield Group, unul dintre cei mai mari producători şiprocesatori de carne din lume. El şi-a început cariera în 1994, încadrul firmei cu activităţi în producţia avicolă Mixalim. Absolvental Facultăţii de inginerie electrică din cadrul InstitutuluiPolitehnic din Bucureşti şi al Facultăţii de marketing şimanagement din cadrul Universităţii Româno-Americane, Grama a urmatşi cursurile programului de MBA INDE- ASE, oferit de Academia deStudii Economice şi de Institutul Naţional de Dezvoltare Economicăîn parteneriat cu Institutul Internaţional de Management de la CNAMParis.

Turcii de la Ülker au o singură unitate de producţie în România,fabrica de dulciuri şi snacksuri sărate din Popeşti-Leordeni (jud.Ilfov) inaugurată în 2006, unde sunt produşi biscuiţii Ülker PetitBeurre, Biskrem, Tempo şi sticksurile Clip. Produsele branduluiÜlker, administrat de compania Eurex Alimentare, sunt exportate înBulgaria, Ungaria, Germania, Grecia, Croaţia, Macedonia, Franţa şiSenegal. În 2009, Eurex Alimentare a avut o cifră de afaceri de 7,8milioane de euro şi pierderi de 177.000 de euro, potrivit datelorpublicate la Registrul Comerţului. De asemenea, la finele lui 2009compania avea 232 de angajaţi în România, însă reprezentanţii Ülkerau precizat că au făcut 56 de angajări anul trecut. Piaţa locală abiscuiţilor, estimată la circa 70 de milioane de euro, estedominată de Kraft Foods, Ülker, RoStar, Galmopan, Alka şiRomdil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO