Companii

Lipsa personalului a scazut afacerile Concas cu 16%

24.07.2006, 19:16 43

Compania de constructii Concas Buzau a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 14 milioane de euro, in scadere cu circa 16% fata de anul precedent, potrivit datelor financiare ale companiei.
Contactat de Ziarul Financiar, Ionel Gagu, directorul general al companiei, a pus aceasta scadere a cifrei de afaceri pe seama reducerii cu 10-14% a personalului.
"In anul 2005 a avut loc o reglare de piata. O buna parte din personalul calificat a plecat in strainatate la lucru, astfel ne-am trezit in situatia sa nu ne putem onora toate comenzile", a declarat Gagu.
Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, Concas avea aproape 500 de angajati in 2004, de unde rezulta ca firma si-a redus personalul cu aproximativ 60 de oameni. Mai mult, compania si-a bugetat pentru anul acesta venituri in scadere, pana la 47 mil. lei (13 milioane de euro).
Concas Buzau s-a pozitionat in anii trecuti ca unul dintre cei mai activi constructori de blocuri ANL. Printre proiectele derulate de companie se numara si construirea imobilelor de birouri Gemenii Sitraco din Bucuresti, dezvoltate de Future Group.
In prezent, printre proiectele firmei din Buzau se afla constructia salii polivalente din Craiova.
Concas Buzau este detinuta in proportie de 50,4% de firma Metal Somet SA din Buzau, in care este actionar si director acelasi Ionel Gagu, directorul general Concas, si de SIF Transilvania, care detine un pachet de 47,2%, restul de 2,3% fiind in proprietatea unor persoane fizice.
Actiunile Concas Buzau sunt listate pe RASDAQ de 10 ani, la un pret de 1,7 lei (0,47 euro), capitalizarea bursiera a companiei fiind de 340.000 de euro.
Incepand cu anul 2000, piata constructiilor din Romania se afla pe un trend ascendent, cu o crestere anuala de circa 10-15% si cu o rentabilitate ce a atras atentia marilor jucatori din domeniu. In primele trei luni ale anului, constructiile au inregistrat o crestere record pentru ultimii ani, de 20,4% fata de primele trei luni din 2005.
Piata constructiilor din Romania este dominata in ultimii ani de catre companiile straine care isi adjudeca aproape toate constructiile publice de mare anvergura, dar si piata proiectelor private.
Alaturi de sucursalele acestor companii internationale, precum Bouygues din Franta, Strabag din Germania sau Astaldi din Italia, liderul pietei autohtone ramane compania Hidroconstructia, care a avut afaceri de peste 150 de milioane de euro in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO