Companii

Leroy Merlin ar putea deschide alte 4-5 magazine în Bucureşti, dacă prima unitate va avea succes

 Leroy Merlin ar putea deschide alte 4-5 magazine în Bucureşti, dacă prima unitate va avea succes

Autor: Ioan Dornescu - Mediafax

14.09.2011, 22:11 1136

Retailerul de bricolaj Leroy Merlin, parte a grupului francez Adeo, ar putea deschide alte 4-5 magazine în Bucureşti, o decizie privind strategia de extindere urmând să fie luată după evaluarea vânzărilor primei unităţi, care va fi lansată joi în cadrul parcului de retail Colosseum din Chitila.

"Acest magazin este ca un laborator. Ne interesează să vedem dacă ce am făcut aici este convenabil pentru clientul român. (...) Peste trei luni vom avea o abordare clară: ori intrăm în forţă şi deschidem alte 4-5 magazine în Bucureşti, ori mai studiem piaţa", a declarat pentru MEDIAFAX Cristinel Petrescu, directorul de dezvoltare al subsidiarei Leroy Merlin din România.

Magazinul din Chitila va avea o suprafaţă de 16.500 de metri pătraţi şi este primul magazin deschis în Colosseum retail park. Unitatea reprezintă o investiţie de 28 milioane de euro, din care 18 milioane euro este contribuţia dezvoltatorului, iar diferenţa revine Leroy Merlin, potrivit sursei citate.

Petrescu a afirmat că următorul magazin va fi inaugurat într-o locaţie proprie, iar extinderea reţelei în România ar putea fi iniţiată peste trei ani.

El nu a oferit informaţii privind valoarea investiţiei într-un magazin propriu nou, aceasta depinzând de mai mulţi factori, şi a precizat că retailerul nu a achiziţionat deocamdată terenuri în România.

Petrescu a spus că grupul a încercat să cumpere companii de profil de pe piaţa românească, dar proprietarii acestora nu au dorit să vândă.

"Noi am întrebat, dar nimeni nu a dorit să vândă şi deci nu s-a ajuns la discuţii privind preţul. Suntem în continuare deschişi la această opţiune", a spus Petrescu.

Leroy Merlin este parte a grupului francez Adeo, numărul patru mondial pe piaţa de bricolaj. Lanţul de bricolaj activează deja în 12 state.

Pe piaţa românească funcţionează companii precum bauMax, Dedeman, Praktiker, Bricostore, Ambient, Hornbach, Obi şi Mr. Bricolage.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO