Companii

La ce au renunţat românii din cauza scumpirilor? Gustările, sucurile şi cafeaua, printre primele tăiate de pe listă

La ce au renunţat românii din cauza scumpirilor?...

Autor: Cristina Roşca

23.08.2023, 16:20 459

Inflaţia record, care de mai bine de un an şi jumătate a început să îşi arate colţii, i-a determinat pe români să îşi schimbe comportamentul de consum. Unii au început să cumpere produse mai ieftine, alţii au decis să păstreze brandurile favorite în coş, dar să facă achiziţii mai rar ori în cantităţi mai mici.

Un studiu realizat de companiile de cercetare de piaţă Ipsos şi RetailZoom ilustrează care au fost principalele strategii de adaptare la care au apelat românii ca urmare a creşterii preţurilor.

Aproape jumătate dintre respondenţi (48%) au declarat că au renunţat la anumite produse alimentare pentru a compensa creş­terile de preţ, ceea ce indică o concentrare a atenţiei asupra articolelor esenţiale mai degrabă decât asupra achiziţiilor de răsfăţ. Similar, 41% dintre oameni au spus că au sacrificat gustările, sucurile şi cafeaua pe altarul necesităţii, încă un semn că produsele de impuls au fost printre primele scoase de pe listă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO