Companii

Jucătorii din HoReCa pariază încă pe dezvoltarea în proiecte de tip office? Zece restaurante şi cafenele s-au deschis în acest an în Bucureşti la parterul clădirilor de birouri. Aşteaptă ele revenirea corporatiştilor sau mizează pe alţi clienţi?

ANALIZĂ

♦ Samsara (în clădirea One Tower), The Fork (Ana Tower), Godai (în clădirea Equilibrium) sau Moki (Green Court Building) sunt doar câteva dintre exemple ♦ Este interesant de observat că o bună parte dintre localurile deschise activează pe segmentul premium al pieţei.

Zece localuri noi au apărut pe scena gastronomică din Ca­pitală în acest an, iar ele­mentul comun al acestor restaurante şi cafenele este că s-au deschis în Bucureşti, la parterul sau în cadrul unor clădiri de birouri, arată o analiză a ZF pe baza datelor oferite de compania de consultanţă imobiliară Griffes.

Doar în Bucureşti există câteva mii de restaurante şi cafenele, conform celor mai recente date din piaţă, iar la parterul clădirilor de birouri sunt probabil câteva sute, potrivit estimărilor ZF. Până la debutul pandemiei de COVID-19, acest segment era unul dintre cele mai populare pentru jucătorii din HoReCa ce mergeau în proiecte de office după miile de corporatişti care veneau zilnic la birou. În ultimul an şi jumătate, regulile jocului s-au schimbat, oamenii au muncit mult mai mult de acasă, iar clădirile de birouri au fost, timp de mai multe luni, aproape goale.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.